divendres, 22 de novembre del 2013

VISITA GRANJA EL PILAR




 VISITA GRANJA EL PILAR


 
El passat dimecres 13 de novembre, els alumnes de Cicle Mitjà i Cicle Superior vam tenir el privilegi de poder visitar les instal.lacions de la Granja El Pilar de l'Aldea, i així poder veure en directe i de la manera més real, el procés des de quan la gallina pon l'ou fins a que neix el pollet.
La visita la vam fer al matí i vam anar a peu des de l'escola acompanyats en tot moment  per la Polícia Local.
Un cop allí ens va recibir la Sra Lourdes Centelles i ens va fer una breu explicació dels inicis de la granja fins a l'actualitat.
Després de la recepció ens vam dividir en 2 grups. Un grup estava format pels alumnes de Cicle Mitjà i l'altre pels alumnes de Cicle Superior.
Els 2 grups vam fer el mateix recorregut,la visita constava de 2 parts, visita les granges amb les gallines i els galls i una 2a part la sala d'incubadores i neixements.
Els alumnes de Cicle Mitjà vam poder fer el recorregut amb el seu ordre natural i els de Cicle superior el van fer a l'inrevés.
En primer moment vam anar a la granja a veure les gallines reproductores, allí la Juliana, la ingeniera agrícola i el Sr  Óscar Juan González, ens van explicar una sèrie de coses relacionades amb el menjar, la reproducció, el pes, les quantitats de menjar que mengen els galls i les gallines,  els utensilis on beuen, el tamany que han de tenir els ous per a poder passar a l'incubadora, la classificació dels ous segons les seves característiques, la infermeria...



L'explicació va estar molt adequada per a l'edat dels nostres xiquets i xiquetes, vam aprendre tantes coses!!!
Des d'aquí aprofitem per donar-los les gràcies.
Un cop va finalitzar l'explicació vam fer un descans i vam esmorzar.
A les 11:30 aproximadament, vam passar a fer la 2a part de la visita, part que esperàvem amb molta il.lusió.
Ara gaudiriem i no poc, anàvem a veure el neixement d'un pollet.
La persona encarregada de fer-nos la visita guiada va ser el Sr José Juan, veí del nostre poble!
Va ser espectacular, ens va ensenyar la balança on pesaven els ous, ja que havien de tenir un pes mínim per poder ser incubats.
A continuació vam passar a la següent sala on  hi havia una sèrie de carros on estaven tots els ous que havien recollit de les gallines, aquest ous eren los que passarien a les incubadores, que anteriorment ja havien estat vaporitzats amb un gas desinfectant.
Ens vam quedar sorpresos de la quantitat d'ous que hi havia allí, ous fecundats o no, això ho veuríem després al mostreig que ens va fer José Juan.
Després d' aixó vam anar a la sala d'incubadores, una sala amb unes grans màquines, de les quals José Juan ens va explicar les seves característiques ( temperatura, ventilació, humitat...)
Com ja hem dit aban, no tots els ous estaven fecundats, així que ens va posar al davant nostre una èspecie de taula i ens va apagar les llums. Depenent del color que tenia l'ou quan li arribava la llum,veuríem si  estava fecundat, no fecundat o hi havia un avort!! Super interessant, famílies...
Ben emocionats vam anar a la sala de neixements i allí si que ens vam quedar...
Vam poder veure com neixien els pollets i fins hi tot vam presenciar una “cesària”.Impressionant!!
Vam poder agafar els pollets que havien nascut, tocar-los, acariciar-los...
Ja per finalitzar la visita ,vam anar a la sala de vacunes, i allí ens va explicar totes les vacunes que els hi posaven.
I per concloure la visita vam anar a veure la sala on els camions venen a carregar els pollets per portar-los a unes altres granges i que els facin més grans.
El comiat va tenir un gust molt dolcet ja que ens van obsequiar amb una bosseta amb una llaminadura i un petit regle!!!
Una gran visita i molt profitosa per poder-la relacionar amb els continguts escolars.

Des d'aquí els alumnes de Cicle Mitjà i de Cicle Superior donem les gràcies a el Sr José Juan Centelles, per deixar-nos participar en aquesta experiència.
Moltes gràcies!!!


CICLE MITJÀ












Feu clic aquí per veure més fotos dels xiquets/es i la mestra de CICLE MITJÀ!!

 CICLE SUPERIOR









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada